woensdag 28 november 2012

achter de schermen (16)

bericht over faillissement van gebr de jong trekt menig lezer naar hillridge, helemaal nadat het is doorgezet op een andere site. des te jammer dat de gebr hun zaak niet hebben willen toelichten, tot dusver altans. laat ik nog ns een poging wagen.

boze lezer gisteren over een stukje over een schoolfusie. repte van bullshit artikel waar niets van klopt en onwaarheden. inderdaad zat er een onzorgvuldigheid in, en die is direct gecorrigeerd. toont eens te meer de precaire positie van de lokale journalist, die natuurlijk bovenop het nieuws zit, maar dat nieuws vervolgens weer bovenop de journalist, op straat, bij de bakker, het voetbal etc.

dan heeft een buitenlandcorrespondent het een stuk makkelijker: diens omgeving weet niet wat hij/zij schrijft, terwijl de lezers ver weg maar moeten geloven wat er geschreven staat.

en dan zijn die stukjes over scholen vanwege de gevoeligheden extra moeilijk. altijd. ''nee, dat heb ik wel gezegd, en zo is het ook, maar wil je dat niet schrijven, anders hebben we de poppen aan het dansen''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten