zondag 23 februari 2014

achter de schermen (38)

Lieve blog. Alweer een tijdje geleden dat ik zaken met je deelde. De laatste zaak was de mail die ik verzond naar de collega journalisten bij het AD, de krant die mij net aan de dijk had gezet wegens zeuren over honoraria en hun manier van een krant maken. Slechts een enkele van de negen collega's reageerde op de mail, tot zover dus de solidariteit onder journalisten. Terwijl ze toch allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Ik gelukkig niet meer.

Anyways, vervolgens eerst een tijdrovende migratie naar een andere webomgeving zoals dat zo lelijk heet. En nu op zoek naar een nieuw verdienmodel -moet wel brood op de plank. Dan komen de verkiezingen als geroepen. In ruil voor banners en extra aandacht op een speciale pagina alle politieke partijen gevraagd om een donatie, die daar -met uitzondering van de SP- positief op gereageerd hebben. Bedrag mochten ze zelf kiezen, na de suggestie dat zulks tussen de €100 en €250 zou kunnen liggen. Nu mogen jullie gokken welke partij welk bedrag heeft opgehoest. Alle bedragen zijn gevallen, in delen van €50 dan.

De totaalopbrengst mag bevredigend genoemd worden, zij het dat het een karig inkomen blijft. Nu al twee jaar bezig voor onder het minimumloon. Gelukkig dat er nog wat spinoff is, en dat het werk in andere zin zo loont, maar een normaal mens zou het keyboard natuurlijk allang aan de wilgen gehangen hebben.

De weekendkrant staat -in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen- weer bol van de artikelen over het ontbreken van goede lokale pers. Ook elders weer veel gejeremieer over de uithollling van de democratie. Maar betalen voor kwaliteit, ho maar, op een enkeling na dan die daarvoor luid bejubeld moet worden.

Zeuren helpt niet. Wellicht dat Hillridge zich toch gewoon achter die betaalmuur gaat verstoppen en een exclusief product wordt. Of toch eerst maar eens de boer op naar adverteerders?

1 opmerking:

  1. Van een sympathisant kreeg ik de waarschuwing niet zoveel te zeuren op dit blogje. Heeft gelijk, zal me proberen in te houden. En de SP belde nog om uit te leggen waarom ze niet meedoen met een bannertje op Hillridge. Enerzijds was het budget al naar Kaap en Nieuwsbode, tweederzijds was het raar een journalist te steunen, derde plaats omdat ze niet genoeg opvallen tussen de andere banners. En of Hillridge nu de SP minder aandacht geeft, voor straf? Natuurlijk niet SP!

    BeantwoordenVerwijderen